Ren och skär glädje. En vilja att skratta. Grease-filmen med brylkräm, skinnpaj och machomän och pinupp-primadonnor. Sådana referenser får jag när jag spontant kliver in på den ascoola restaurangen Älskade traditioner på Södermannagatan i Stockholm. 

Vi är tillbaka till 50-talets retrokänsla när fötterna klivit över tröskeln. Servitriserna, kockarna och all inredning är tidstypisk.

Glada och pigga färger, pinnstolar, skinnsoffor, cafeteria-skyltar, ånglok, jukebox, serviskaffekoppar och mycket mycket mer.

På detta, riktigt rolig, god och mättande mat. Våffellyx deluxe!

Det är endast en spontan ingivelse att jag kliver in för att köpa frukost. Jag är lite sen till Lika Olikas första konferensdag och behöver äta något. Mitt schema för Intermittent fasting är stenhårt och hungern suger efter 18 timmars fasta.

Och ni vet ju hur jag tycker om att spontant prova nya saker. Det blir ett beslut som idag såväl ger mig frukost, som att jag senare kommer tillbaka med kollegorna för att äta lunch.

Dessutom svänger min man och hans son förbi restaurangen vid lunchtid för att även de prova detta kök. De festar till det med en riktig milkshake dekorerad med en munk(!), vispgrädde och bär (undrar hur många kalorier?).

Och det är inte ens lördag, som min son säger avundsjukt senare på kvällen när vi samlas vid middagsbordet.

Jag säger bara, I’ll be back!

Så innovativt retro. Så gott. Och så fin service.

Fina traditioner, helt enkelt. 

Kram