Fantasi är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa oss i många aspekter av våra liv, från problemlösning till kreativitet. Men vi har väl alla fastnat i idétorka och perioder då kreativiteten helt enkelt inte vill infinna sig, hur mycket vi än önskar. Lyckligtvis finns det flera sätt att boosta sin fantasi och frigöra sin kreativa potential. Vi har listat några av dem.

Att boosta din fantasi kan hjälpa dig att bli mer kreativ, innovativ och effektiv i ditt personliga och professionella liv. Genom att ägna dig åt kreativa aktiviteter, läsa brett, prova nya upplevelser, träna mindfulness, spela spel och ägna dig åt fysisk aktivitet, kan du låsa upp din fantasi och nå din fulla kreativa potential.

Här är några sätt att boosta energin

Engagera dig i kreativa aktiviteter
Ett av de bästa sätten att öka din fantasi är att engagera dig i kreativa aktiviteter som att skriva, rita eller måla. Dessa aktiviteter kan hjälpa till att stimulera din fantasi och ge mod att släppa på inre begränsningar.

Läs brett
Att läsa från ett brett urval av litteratur med olika idéer, perspektiv och stilar kan bidra till att vidga din fantasi. Oavsett om du föredrar skönlitteratur, facklitteratur eller poesi kan läsning vara ett bra sätt att stimulera hjärnan och väcka nya idéer.

Prova nya upplevelser
Att prova nya upplevelser kan hjälpa till att stimulera din fantasi och upptäcka andra känslor än de som vanligtvis pågår i dig. Oavsett om det är att prova en ny mat, resa till en ny plats eller lära sig en ny färdighet är det att utsätta dig för något nytt som vidgar dina vyer och sätter igång kreativiteten.

Öva på mindfulness
Att öva mindfulness kan hjälpa dig att lugna ditt sinne och låta dig fokusera på nuet. Detta kan vara ett bra sätt att rensa ditt sinne och öppna dig för nya idéer och perspektiv. Det finns massor av appar, böcker och youtube-klipp som kan hjälpa nybörjare att börja fokusera på “här och nu”, testa! 

Spela spel
Att spela spel, både datorspel och brädspel, pussla eller lösa korsord kan hjälpa till att stimulera din fantasi och problemlösningsförmåga. 

Delta i fysisk aktivitet
Att delta i fysisk aktivitet som att promenera, springa eller dansa kan hjälpa till att stimulera din fantasi genom att låta dig rensa ditt sinne och fokusera på nuet. Detta kan vara ett bra sätt att generera nya idéer och lösningar på problem. Dessutom är det alltid en bra idé att sätta både kroppen och tankarna i rörelse samtidigt!