Idag har jag varit med om något riktigt roligt. Jag har fått vara med under ett uppstartsmöte i det kommunöverskridande projektet, Danderyd lyssnar. Jonas Jonasson (grön t-shirt) är den drivande kraften och han har gjort ett lysande jobb. Det är väldigt roligt att stå bredvid någon och se hur den går från klarhet till klarhet och briljerar.

Gymnasieungdomar i Danderyd ligger dessvärre väldigt högt i statistiken kring narkotika, tobak och alkohol och projektet med deltagare som Danderyd kommun, politikerna, forskare, polis, fältare, filmare, musiker, kuratorer och gymnasieskolorna Danderyds gymnasium och Victor Rydberg gymnasium och så Lika Olika tänker försöka få ungdomarna att berätta vad vi ska göra för att hjälpa dem.

Det är en glädje att få vara en del i detta brinnande gäng som vill få ungdomarna att berätta för oss hur de mår, hur de lever och vad vi kan göra för att stötta dem.

Nästa vecka är det kick-off av projektet då jag föreläser för ungdomarna och vårdnadshavarna på Victor Rydberg med syfte att få dem att vilja berätta och öppna upp till alla oss som är med i projektet.

Mer om detta i P4 eller Mitt i Danderyd.