Klockan är 17.30 och jag står åter i aulan på Profilskolan Excel i Leksand. Nu för att möta vårdnadshavarna till alla barn och ungdomar som jag träffat under dagen.

Rektor Sakarias välkomnar oss alla, därefter tar Björn, vd på Leksands Sparbank, ordet och berättar om varför sparbanken valt att stötta arbetet och ge Lika Olika till 6 skolor i Leksand och Rättvik (se längre ner i bloggposten)

Vi har ingen ägare som kräver avkastning utan investerar pengar tillbaka till det lokala, berättar han.

Det är viktigt för oss att vi har ett samhälle som är öppet och välkomnande då vi behöver fler som väljer att bo i Leksand och Rättvik.

I slutet överraskar han mig totalt med att berätta att Leksands Sparbank valt att stötta Lika Olika och alla skolor ytterligare ett år. Jag blir så överväldigat chokad (vilket inte händer ofta) så att jag nästan börjar gråta, precis innan jag ska upp på scenen.

Tack, tack så himla mycket.

Kram

Tack vare Leksands Sparbank ingår även följande skolor i arbetet för ökad empati i Leksand och Rättvik:

Sammilsdalsskolan och Åkerö skola (effekter i Leksand)

Rättviksskolan och Nyhedsskolan (kul möte i Rättvik)

Furudals skola (trivsel i Furudal)