Jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig när jag kommer på plats till Birger Jarlsgatan 58 och stiftelsen Ekskäret. Det känns på något vis befriande. Kravlöst. Om jag väljer att inte följa känslan av att inte ha koll, eller kontroll. 

Det börjar med att jag får en inbjudan från Caroline, ordförande för stiftelsen, för några dagar sedan. Som en förlängning kring arbetet kallat Mind/Shift, som presenterades under Almedalsveckan för att stärka psykisk hälsa, där Lika Olika var en av många aktörer, kommer nu idag en prototyp av uppföljning. Och jag och Lika Olika får vara en del, vilket är fantastiskt. 

#1000fika kallas initiativet som Stockholms Landsting, Länsförsäkringar Stockholm och stiftelsen Ekskäret står bakom. Jag kommer alltså till ett rum med ett tiotal andra, som jag känner till men inte känner.

Experter (råkar de alla vara i psykisk hälsa och därmed även ohälsa) och medmänniskor. Vi ska prata om hur vi mår och vad hälsa är under en timme. Förutsättningslöst. Vad roligt. Och kanske lite pirrigt. Är det prestation, eller får vi verkligen bara tänka och känna fritt. 

Jag kan säga att det är något av det finaste jag varit med om på länge. Och det har jag samtalsledaren Caroline och alla deltagarna att tacka. För vi råkar passa varandra bra. Ingen har näsan i vädret och ingen dömer.

Vi svarar väldigt olika, vissa djupare andra ytligare, men alla har relevant och intressant kunskap, känslor och tankar som de delar med sig av. Och jag känner hur jag växer. Som person. Kravlöst. Magiskt. 

Snart hoppas jag att du får ta del av #1000fika och se hur fint det är att bara sätta sig ner och samtala. Med andra. Helt utan pekpinnar. 

Tack Caroline att du bjöd med mig. 

Kram