Trots rekommendationer att hålla sig hemma, inte umgås i grupp och i vissa fall utegångsförbud skapas det magiska saker som kräver gemenskap. Tack vare internet har världen fått se på en enorm samarbetsvilja och lust att sprida hopp genom en mängd fantastiska initiativ. Några av dem ser du nedan. Ibland är det i kris kreativiteten är som störst.

High School-kör sjunger trots inställd skola

Med skolor stängda, spelade Chino Valley High School Chamber Singers ”Somewhere Over the Rainbow”, var och en från sina egna hem.

Lärare peppar sina elever

Personalen på Elk Grove High School skapade denna musikvideo för sina elever och sitt närsamhälle:

Flygvapnet och Pavarotti ger pepp!

Det italienska flygvapnet tog med hjälp av Luciano Pavarotti för att sprida ett budskap om hopp för sin nation medan de ”målade” färgerna på den italienska flaggan. Arians sista ord skickar ett kraftfullt budskap om hopp till det virusberörda landet: Jag kommer att vinna!

En klassiker från Rotterdam-filharmonikerna

Rotterdam-filharmonikerna vill sprida skönhet över världen genom att tillsammans, från sina hem, spela en riktig klassiker.

The Pub Choir bjuder in världen till sång!

När The Pub Choir bad sina följare över världen att skicka in sina versioner av ”Close to you” (Burt Bacharach), svarade hela 1000 personer från 18 länder, på bara två dagar. Varje inlämning lades till mosaiken av röster.