Det är faktiskt med lite pirr jag beger mig norrut, specifikt mot Dalarna och Rättvik. Jag ska ut på landet och till Furudalsskolan i Furudal. Där har jag aldrig tidigare varit, så det är lite pirrigt. 

Det blir en lång resa för att komma fram, flera tågbyten, Västerås, Sala och Borlänge. Men slutligen, jag anländer till Rättvik station. 

Landskapet intill Siljan är annorlunda från hemifrån. Husen ser lite olika ut, vissa förmodar jag typiska dalsländska. Vackra. Kurbits, visst heter det så? Det är dekorerat här och var. 

I rondellen intill stationen finns ännu midsommarstången kvar, det är en grann stång och på något vis så passar det. 

Jag har 40 minuter på mig att ordna hyrbilen, posta bokföringskvitton och få i mig lunch. Tur nog så ser jag alla tre platserna inom en radie på kanske 300 meter. Det är sådant som är underbart ute i Sverige, de mindre avstånden till skillnad från Stockholm. 

På OKQ8 i Rättvik är de hur snälla och goa som helst. Det tar max 10 minuter att ordna med hyrbilen, jag tar mig sedan några meter bort och får en god lunch på Fricks konditori (som HR-chefen Linda på Leksands Sparbank rekommenderat).

Under tiden jag äter så ordnar jag med alla kvitton och innan jag åker mot Furudalsskolan har jag postat och gjort klart. 

Kram