Det är rejält varmt så vi skippar den extra varma tröjan i sista sekund då vi stänger dörren efter oss. Att få åka iväg fria utan väskor, måsten eller annat än att njuta av varandra är riktigt underbart.

Destination: Stockholm city!

Vi utgår från Rörstrandsgatan, en av mina absoluta favoritgator i city. Atmosfären, eller ”ambiancen” är helt fantastisk. Ett myller av krogar, fik och butiker. Personligt, nära och hemma på något vis. Det är ett kvarter som älskar just det egna – och det märks.

Jag har varit så arg på vår säng de senaste månaderna. Det bara går inte att sova bra i den. Förbrukad, så kan man sammanfatta den. Eddie har också ont.

Så lite spontant gick vi in på Tempuraffären när vi promenerat fram till Sveavägen.

Barnen blev exalterade, som alltid när något nytt är i görningen.

Tvärs över gatan besökte vi även Atlantis-sängbutik. Tydligen är det ägaren och hans fru som gör de skräddarsydda sängarna. Det fanns bra sängar och till hälften av Tempursängen.

Men om jag ska satsa på att få en god natts sömn, vi tillbringar ju en tredjedel av våra liv sovande, så är det nog Tempur för mig. Jag ska bara spara ihop lite pengar, för de kostar efter vad de utger sig att ge, en perfekt följsam säng efter just din kropp.

Barnen blev så sugna på att testa Mr Cake efter att Charlie och jag besökte detta välrenommerade fik (se VLOGGEN på min Youtube-kanal) för några dagar sedan.

Så vi promenerade högst upp på Rådmansgatan just intill Engelbrektskyrkan på Östermalm.

Det blev Red velvet croissant, red velvet cake, chokladruta, munk och vaniljmunk. Herregud, det blev en hel fest!

Efter att vi promenerat nästan en mil runt city avslutar vi på Franky´s burgers – en av världens 50 bästa hamburgerställen 2020.

Miami Heat, Franky´s Original och cajun pommes beställs in. Och vet ni vad, familjen tycker verkligen burgarna är helt otroligt goda. Tack Charlie älskling som tipsade oss!