Det är riktigt varmt i mina föräldrars bil som vi lånat för att ta oss in till city. AC:n är död sedan länge och utanförtemperaturen är 26 grader medan inne i bilen är det över 30 grader.

Vi tar oss till Norr Mälarstrand och parkerar intill Rålambshovsparken, eller Rålis. Alexander har på sin önskelista under barnens 3 semesterveckor med oss att besöka skateparken där. Idag är sista dagen på veckorna med oss, så nu jäklar!

Barnen (Alex, Amanda, Benjamin – Charlie har åkt på semester med sin pappa) frågar hur långt vi ska gå idag. Igår gick vi drygt en mil och det gick hur bra som helst. Men nu är det lite knussligt.

Vi stannar i skateparken i ”Rålis” strax under timmen. Det är inga problem att imponeras av alla dem som åker, barn och vuxna, skateboards, sparkcyklar – sida vid sida. Coolt!

Därefter börjar promenaden längs med vackra Norr Mälarstrand.

Inne i gränderna längs med Norr Mälarstrand finner vi ett latinamerikanskt café, där väljer Amanda saker som hon känner igen från sina morföräldrar (som har chilensk och spansk bakgrund) – Gelatino och Empenadas.

Spännande!

Jag provar Empenadas för första gången, med kyckling, och det är riktigt gott.

Men inte som mormors, säger Benjamin. De är bäst!

Kan vi inte åka elsparkcykel? Barnen är enade, de vill verkligen prova. Tur nog så har vi hjälmar med oss, eftersom Alexander ville ta med sin nyinköpta (för egna pengar) sparkcykel (och vi anade att han skulle bli mer eller mindre tvungen att låna ut även till syskonen).

Jag har faktiskt nervös. Det känns som om alla jag ser åker väldigt fort på dessa sparkcyklar. Och många utan hjälm eller vidare eftertanke.

Vi tar var sitt fabrikat. Lime och Bolt. Därefter susar vi iväg mot gamla stan, förbi och vidare mot Södermalm.

Bolt är ändå min favorit. Bättre ståplatta (vilket känns väldigt viktigt för komfort och framför allt säkerhet), skönare handtag och lägre styre vilket blir bättre för mig som kort. Vi åkte omkring 30 minuter och det kostade på Bolt ca 70 sek och på Lime ca 88 sek.

Vid Mariatorget kliver vi av. Skrattar åt äventyret och promenerar sedan längs med Hornsgatan och vidare över Västerbron och sedan tillbaka till bilen. Tur nog står food trucksen kvar så Alex och Amanda får var sin slush.

Kram