Hur får vi arbetet att nå till hela klubben och alla enskilda lag? För att systematiskt få arbetet att flyga i praktiken finns produkter och tjänster i Implementera-steget.

Trainer Program med certifiering


Finns det egentligen något som förenar eller berör oss som sporten och föreningslivet? Alla ideella timmar vi lägger på gemenskapen, engagemanget och på sporten.

Oavsett om du är den aktiva, den som dömer matchen, supportern på läktaren eller den som hejar på ditt favoritlag hemma vid tv:n, det är inom föreningslivet vi möter varandra i alla dessa känslor och därmed bygger vår starka gemenskap. Det är där allt börjar.

Lika Olika erbjuder klubbar, som söker ett långsiktigt helhetsgrepp bortom alla “quick fixes”, och som vill få med hela organisationen (även vårdnadshavare, supporters och eventuella sponsorer) i arbetet kring värdegrund, sociala beteenden och psykisk hälsa.

Iiro Halén, Lika Olikas Head Trainer för flerfaldiga världsmästarna i innebandy, Classic Salibandy Club i Tammerfors, Finland.

Lika Olika Trainer Program (Arbetet sker över en säsong)

  1. I ett train-the-trainer koncept tränas 1-2 klubbansvariga upp i sociala beteenden (civilkurage, språkbruk, attityder, kommunikation mm), potential, prestation och psykisk hälsa enligt den evidensbaserade och akademiskt knutna Lika Olika-metoden.
  2. Klubbens ansvariga certifieras till Head Trainers.
  3. Dessa Head Trainers utbildar klubbens tränare och ledare.
  4. Tränarna och ledarna leder det operativa och strategiska arbetet i att systematiskt och strukturerat arbeta med alla olika lag och spelare. Samtidigt knyts vårdnadshavare och supportrar till arbetet.
  5. Arbetet fortsätter sedan långsiktigt internt med stöd av era Head Trainers som levandegör och implementerar arbetet säsong efter säsong.

Under er Head Trainer-utbildning kommer Lika Olikas grundare, Mary Juusela, att leda arbetet.

Arbetet sker både fysiskt på plats och via Learning Lab, Lika Olikas lärplattform, där du kan ta del av materialet när det passar dig – och så många gånger du behöver.

Styrelsearbete


I en skräddarsydd konsultprocess, som utgår från ert behov och nuläge, strukturerar vi befintliga processer och/eller stärker vi styrelsens pågående och framtida önskemål om det interna arbetet och målsättningen, inom värdegrund, kultur och de psykosociala relationerna.

För er som ännu inte är igång i arbetet kring värdegrund och likabehandlig inom klubben/föreningen kan Lika Olika ta fram, vägleda och utföra ett strategiskt arbete i att fastställa riktning och utförande av ett önskat värdegrundsarbete.

Kontakta oss för mer information: mary@likaolikametoden.se

Situationsanalys


För att få en fördjupad förståelse om nuläget i klubben, och en viktig gemensam plattform för styrelse och tränare, utför Lika Olika intervjubaserade kartläggningar för att ge ett analysverktyg i det strategiska arbetet kring värdegrund, kultur och de mellanmänskliga relationen - för en klubb välkomnande och öppen för alla.

Nyhetsbrev


Lika Olika erbjuder ett mycket uppskattat månatligt nyhetsbrev riktat till att ge enkla verktyg, pepp och kunskap i sociala beteenden (civilkurage, gränsdragningar, språkbruk mm) till tränarna, styrelsen och vårdnadshavare för att orka, kunna och vilja arbeta vidare kring egna fördomar, värderingar, attityder och språkbruk.

Nyhetsbrevet är kostnadsfritt och tas fram varje månad fram med stöd utifrån den senaste forskningen. För prenumeration: http://eepurl.com/duqxhz
Har du frågor, kontakta: johanna@likaolikametoden.se

Coachning - tränare/ledare


För klubbar som önskar en skräddarsydd heldag, halvdag eller exklusiv coachning till alla eller grupper av tränare/ledare, erbjuder Lika Olika denna möjlighet.

Kontakta: mary@likaolikametoden.se

“Jag såg en tonårig spelare som stod och hyperventilerade på sidan av planen precis innan matchen. Vad har hänt, är det någon som har dött, tänkte jag. Det visade sig att hennes Instagram-post endast fått 2 likes. Detta är verkligheten vi lever i idag. Vi inom sporten har en viktig arena med möjligheter att stärka våra barn och ungdomar för den press de möter.”

/Peter Lindvall

Nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? 

Kontakta oss