När grunden är satt och det är dags att träna civilkurage, gränsdragningar, språkbruk, kommunikation och självledarskap då är det i Träna-steget ni finner era produkter och tjänster.

Fokusarbete klubb (säsong)


Glädje, engagemang och gemenskap “händer” inte automatiskt. Det är ett arbete som krävs, mer eller mindre medvetet och riktat. I alla grupper av människor, stora (som en klubb), mindre (som ett lag) behöver riktat arbete kring glädje, engagemang och gemenskap fyllas på genom att systematiskt och strategiskt arbete kring:

  • Mänsklig psykologi (vad gör oss glada, engagerade och får oss att känna gemenskap med andra).
  • Hur kan jag bidra till ökad glädje, engagemang och gemenskap i mitt lag – och därmed till min klubb? Vad är min roll och min del?
  • Varför ska jag bry mig? Vad har andras trivsel i laget/klubben med prestation, gemensamma mål och överlag med mig att göra? What’s in it for me?

Lika Olika erbjuder ett säsongsbaserat fokusarbete där tränarna/ledarna leder arbetet med sitt lag på ett enkelt och roligt sätt som inte kräver extra arbete utan naturligt integreras i befintliga uppvärmningar och liknande. Tränarna/ledarna får även en fortbildning i grundläggande psykologi för att bekvämt ta arbetet vidare.

Kontakta oss för mer information: mary@likaolikametoden.se

Styrelsen och tränarna på Bro IK i full gång under ett av passen kring fokusarbete kring ökat engagemang.

Temaarbete lag (kvartal)


I vårt Temaarbete väljer ni en inriktning att arbeta med inom hela klubben eller inom delar av klubben. Våra teman utgår från det absoluta essensen av att vara ett lag, att ingå i en klubb och att tillsammans bidra till en familjär känsla.

Ni väljer mellan inriktning mellan Glädje, Gemenskap eller Engagemang.

Arbetet pågår, med ledning av tränarna, under 1-3 månader, enligt era förutsättningar och önskemål. Temaarbetet kräver ingenting extra av tränaren eller klubben utan utgår från redan pågående träningar, matcher och aktiviteter.

Coach’s Book


Om du vill arbeta mer djupgående kring temat Glädje, Gemenskap eller Engagemang - eller kanske alla tre - erbjuder vi vår populära Coach’s book.

Lika Olikas Coach’s book är en hands-on, rolig och nytänkande handledning för tränare att ta sina lag och spelare längre. Coach’s book är även en värdefull vidareutbildning för tränaren i grundläggande psykologi och hur lag byggs och trivs. Arbetet kräver ingenting extra av tränaren eller klubben utan utgår från redan pågående träningar, matcher och aktiviteter.

Coach’s book kombineras med fördel med Player’s book som är en åldersanpassad arbetsbok som används av spelarna i samarbete med tränaren under pågående arbete.

Kontakta oss för mer information: mary@likaolikametoden.se

Player’s Book


Player’s book är vår åldersanpassade arbetsbok som används av spelarna i samarbete med tränaren under pågående arbete.

Player’s book kombineras med Coach’s book.

Vårdnadshavar - föreläsning Spelplanen livet Labbet


Hur ni har det tillsammans i laget, gemenskap, trivsel och alla olika slags situationer och relationer, börjar hemma vid de många köksborden. I föreläsningar till vårdnadshavare bjuder vi tillsammans in den viktigaste gruppen i hur klubben/föreningen i helhet lyckas - nämligen vårdnadshavarna. Temat är sociala beteenden som lärs ut hemma och sedan kommer till klubben, laget och påverkar spelarnas motivation, trivsel och potential.

“Jag kunde, under föreläsningen, kika lite på tjejerna som hade protesterat innan. De satt verkligen och lyssnade och det värmde mitt hjärta. Jag blev även så glad när några av dem kom fram till dig efteråt. Det betydde något för dem och det är ju det vi vill. Nå fram, stärka och bekräfta.”

/ Maria Andersson, Värmbol DFK, Styrelsemedlem samt tränare

Nyfiken på vad vi kan erbjuda dig? 

Kontakta oss