Från flerfaldiga finska mästarna i innebandy, Classic Salibandy Club i Finland, till lokala idrottsföreningar som Enskede IK, Bro IK och Bosön idrottshögskola, Lika Olika har arbetat med dem alla. Oavsett om ni är en hel klubb, en division eller några lag som gått samman, om målgruppen är tränare, spelare eller kanske styrelsen – vi har lång erfarenhet av att bidra till en föreningskultur som utgår från en värdegrund där fokus är på att för-ena alla olika.

One dream – one team!

För er som är inom föreningslivet men utanför idrotten, ni finner anpassade föreläsningar på: www.maryjuusela.se

Case: We love football, Sverige


I en vilja att lyfta fotbollen till att även vara en möjlig arena för omsorg, utbildning och uppfostran, för att öka spelglädje, laganda och fsykisk hälsa för fler barn och unga tar nu organisationen We Love Football och utbildningsföretaget Lika Olika ett gemensamt grepp för att främja psykisk hälsa inom ungdomsfotbollen - på riktigt.

Under flera av We love Footballs fotbollsturneringar i sommar kommer deltagande ledare tillsammans med Lika Olika att tränas i attityder, fördomar och språkbruk - sociala beteenden som i mycket avgör såväl spelglädje, laganda som psykisk hälsa.

Den första turneringen där Lika Olikas arbete sker är under Malmö Trophy; en stor internationell fotbollsturnering som arrangeras i Malmö av We Love Football och Malmö FF. De deltagande lagen kommer från 15 olika länder, och alla ska få möjlighet att ta del av Mary Juuselas hyllade föreläsning.

Samarbetet mellan We Love Football och Lika Olika är en unik möjlighet att främja mental hälsa och välbefinnande i fotbollsgemenskapen. Det är ett exempel på hur två organisationer med olika kompetensområden kan gå samman för att skapa en positiv påverkan på samhället.

Peter Lindvall - We Love Football projekt med Lika Olika

“I tider då oro, depression och psykisk ohälsa ökar så blir det än viktigare att ungdomstränare- och ledare förstår och tar sig an frågan om sociala beteenden, för att skapa en trygg och säker miljö för både barn och ungdomar.”

/Peter Lindvall, medgrundare, We love football

Med mångårig erfarenhet inom såväl svensk som internationell ungdomsfotboll, ser Peter och kollegan, Riki Simic, grundare, We love fotball, stora möjligheter i samarbetet med Lika Olika att göra skillnad för enskilda spelare, tränare, hela lag och klubbar.

“Vi tror på fotbollens enande kraft, och en av We Love Footballs syften är att skapa en mer inkluderande och stödjande fotbollskultur där alla, oavsett förutsättningar, ska få plats att växa och utvecklas”.

/Riki Simic, grundare, We Love Football

Case: Classic Salibandy Club, Finland


I ett unikt uppdrag från flerfaldiga finska mästarna i innebandy, Classic Salibandy Club i Tammerfors i Finland, har Lika Olika tränat upp Finlands första certifierade Lika Olika Head Trainer i Lika Olikas Trainer Program.

Som ett led i att vara en klubb som ligger i framkant, arbetar långsiktigt, hållbart och agerar förebilder nationellt och internationellt inom innebandy och sport överlag, ville klubbens ordförande och styrelse tillsammans med den finska organisationen DropIn, ta arbetet dit ingen annan klubb ännu gjort för att vara mer än en traditionell sportklubb.

Därför valde Classic Salibandy Club att satsa på att deltidsanställa och certifiera en Lika Olika Head Trainer under ett år.

I bilden – Jukka Rantanen (tv) tillsammans med Pasi Peltoa (th), ordföranden för Classic Salibandy Club.

“Idrottsklubbar är redan med och skapar hälsa, men de kan små mycket mer. De kan vara pionjärer, bidra till samhällsfostran och bekämpa ensamhet genom gemenskap, glädje och ett engagemang som endast finns inom sporten.”

/Jukka Rantanen, styrelsemedlem, Classic Salibandy Club och Hämeen Tränings-och idrottsförening, Tammerfors, Finland (Hämeen Liikunta ja Urheilu ry)

Hur Lika Olika arbetar med idrottsföreningar


I Lika Olikas arbete för idrottsföreningar ligger våra produkter och tjänster fördelade i fyra olika steg, beroende på nuläge, behov och målsättningar internt. I ett förberedande samtal hittar vi tillsammans vad som är aktuellt för just er.

Inse

Kartläggnings- analys
Tematiserade föreläsningar – tränare/ledare
Tematiserade föreläsningar –   lag
Tematiserade föreläsningar – vårdnadshavare
Tematiserade föreläsningar – sponsorer

Inse

Träna

Fokusarbeten klubb (säsong)
Temaarbeten lag (kvartal)
Coach’s Book
Player’s Book
Vårdnadshavar- föreläsningar

Träna

Implementera

Trainer Program med certifiering
Styrelsearbete
Situationsanalys
Nyhetsbrev
Coachning – tränare/ledare

Implementera

Levandegöra

AIM
Boosters – tränare/ledare
Diplom
Ambassadörskap
Posters
Årshjul
Säsongshjul

Levandegöra

Nyfiken på vad vi kan erbjuda dig?

Kontakta oss