Jag har verkligen längtat efter detta, att få starta min Youtube-kanal. Utan tidigare erfarenhet, mer än att jag älskar att fota och filma och har för tillfället 68,000 foton och 5400 videos på min mobil som jag köpte 30 november 2018.

Idag ska jag finna mina pärlor på Götgatan. Och jag är redo till tänderna. Så roligt att få utforska något nytt.

Jag är ju journalist i grunden och har gjort mängder med reportage och spännande intervjuer. Men, det är ändå väldigt pirrigt. Och kul!

För att komma igång ordentligt, och få lite paus i jobbet, så promenerar jag från Rörstrandsgatan till Götgatan, en skön promenad på några kilometer längs med ett regntungt Stockholm. Jag har bara shorts på mig, kanske måste jag in och handla byxor någonstans? Äsch, Mary, det är ju sommar. Du blir varm längs med vägen.

Väl på Götgatan svänger jag tillfälligt in för att äta lunch på Café Tårtan. Jag har varit här många gånger och tycker om atmosfären. Idag hör gästerna tonerna av Mozart som stillar stressade eller tyngda sinnen. Det är ljuvligt, även om jag aldrig kommit på att spela klassisk musik själv.

Bakom kassan står ägaren Jonathan. Han har jag träffat flera gånger tidigare, men han kommer nog inte i håg mig. Han visar sig vara en varm och härlig person. När jag frågar om jag får filma och tipsa andra om detta mitt smultronställe, blir han väldigt glad.

I glädjen börjar han jonglera med apelsinerna. Hurra!

Jag googlade på hur man gör och övade två minuter varje dag i två veckor sedan så satt det, skrattar han.

Här finns tutorials på jonglering.

Ser skylten ”Dedicated” och ett spännande skyltfönster. Undrar om det är samma butikskoncept som i Uppsala, tänker jag och går in.

Och javisst, samma smarta, coola och tidskritiserande t-shirts. Jag får fatt på butikschefen Linus som är hur skön som helst och vi pratar om tolerans, empati och vad som påverkar intolerans i världen.

Samtidigt faller jag handlöst i en skjorta med fågeltryck. Den är så snygg, lyxig och underbart len så jag bara måste ha. Ett riktigt ha-begär. Mer om detta ser ni i Vloggen senare.

Längst ner på Götgatsbacken finns Hattbaren. Här trängs hundratals olika hattar för alla dess tillfällen. Butikschefen Moe berättar till mig (och låter sig filmas till Vloggen) att ägarna idag är 70 år och att Hattbaren funnits på plats i generationer. Såklart blir butiken en pärla därmed!

Håll tummarna att jag redigerat Vloggen med alla intervjuer och från dagen på Götgatan snart. Håll utikik!

Kram