Det bubblar och kör i magen. Jag är igång. Så där som jag blir till i från. Sådär, tusan, nu kör vi liksom! Jag är på urtidiga morgontåget på väg till Kungsör. Jag har date med 15 vd:ar för Sparbanker runt om i Sverige.

Klockan 06.00 svänger jag in bilen på pendlarparkeringen i Bålsta. Ju mer åren går, ju mer abstrakt blir det att jag faktiskt vuxit upp här. Det är tråkigt att se hur stationshuset förfaller, inget underhåll, ingen glädje. Det skulle behövas…något.

Trots arla morgon är det bra mycket folk som väntar på såväl pendeltåg till Stockholm som SJ-tåg till olika orter runt om i landet. Jag väntar på 06.40 tåget mot Köping. Därifrån blir det buss mot Kungsör.

Solen bländar mig i ögonen. Jag passar på att njuta. Inte jobba, inte massa krav eller måsten. Utan bara titta på mina medmänniskor. Och solen. En man pratar väldigt högt. Flera stirrar argt på honom. Man skulle behöva säga, ”ursäkta, kan du kanske minska rösten?” Han menar inget illa. Men ingen säger något. Och för en gångs skull, inte jag heller. Det är vad det är. Säger man inget så kvarstår situationen. Och då får vi acceptera den.

Jag följde inte Melodifestivalen. Men hamnar även på Johns låt ”My turn”. Den är riktigt bra. Jag kör den på repeat, så typiskt mig.

Några minuter innan det är dags för mina 30 minuter är jag framme. Och jag måste få andningen att lugna ner sig. För jag är som ett fyrverkeri av energi. Mikael, vd för Sparbanken Västra Mälardalen, är på plats. Det är han som bjudit in mig i och med vårt fina samarbete med deras Lika Olika-skolor i Köping (mer om det här). Jag är stolt över att stå vid hans sida!

Och vilket vd-gäng att avsluta veckan med. Det är fin energi i rummet och vi skrattar och pratar allvar. Jag berömmer dem för att de har en bra energi. För det är ju en färskvara.

Applåderna är intensiva och fler av dem kommer ut till mig i kapprummet och tackar mig när jag ska skynda hem igen. Men nu håller jag tummarna för att det blir mer än ryggdunkar och istället action, och fler skolor igång.

Jag tar en skön promenad i solen för att hinna ”utforska” Kungsör lite. Jag kommer till Coop och köper en andra frukost (den första åt jag redan 05.00).

Men det blir inte så bra. Jag går till tågstationen och inser att inget tåg kommer ta mig till Bålsta och bilen. Istället måste jag till Arboga och vänta där en timme och sedan kan jag komma vidare.

Men det är ju fredag, solen skiner. Så varför inte.

Kram