Kunskap för dig som ledare eller inom HR

Här har vi samlat artiklar på ämnen som rör ledarskap och arbetsliv. Har du tankar eller önskemål om ämnen som du vill att vi ska fördjupa oss i och skriva en artikel om?
Maila hello@likaolikametoden.se.

Aktuella artiklar

Forskning visar att dagens ledare inte endast ska dela visionära mål och strategier, utan också levandegöra företagets kärnvärden genom sitt eget agerande. Detta inkluderar en modern tolkning av att ”walk the talk”,…

Läs artikeln

I hjärtat av varje framgångssaga finner vi ofta ett team som fungerar så sömlöst tillsammans att deras samarbete verkar nästintill magiskt. Men bakom kulisserna är det inte trolleri som pågått – det är vetenskap. Hur kan vi, i…

Läs artikeln

I en tid när cynism ofta tycks vara normen, framstår uppmaningen ”tänk positivt” som en naiv klyscha. Men denna enkla fras, som alltför ofta avfärdas, bär på en djupare sanning och potential att förändra inte bara…

Läs artikeln

Aktuella ämnen

Arbetsmiljö

Läs om arbetsmiljö

Självledarskap

Läs om självledarskap

Alla artiklar

Medmänskligare team – bättre resultat!

Känner du dig någon gång ensam? Jag gör det. Och då har jag ändå familj, vänner och kollegor runt omkring mig i princip dygnet runt. Dock är jag inte längre rädd för den där känslan som ibland infinner sig, eftersom jag vet att den ingår i…


Rensa bort stressen

Känner du dig någon gång ensam? Jag gör det. Och då har jag ändå familj, vänner och kollegor runt omkring mig i princip dygnet runt. Dock är jag inte längre rädd för den där känslan som ibland infinner sig, eftersom jag vet att den ingår i…


Omfamna olikheterna och väx som team och människa

Känner du dig någon gång ensam? Jag gör det. Och då har jag ändå familj, vänner och kollegor runt omkring mig i princip dygnet runt. Dock är jag inte längre rädd för den där känslan som ibland infinner sig, eftersom jag vet att den ingår i…


Sex steg till en lyckad möteskultur

Känner du dig någon gång ensam? Jag gör det. Och då har jag ändå familj, vänner och kollegor runt omkring mig i princip dygnet runt. Dock är jag inte längre rädd för den där känslan som ibland infinner sig, eftersom jag vet att den ingår i…


Grunderna för en god skolmiljö

Känner du dig någon gång ensam? Jag gör det. Och då har jag ändå familj, vänner och kollegor runt omkring mig i princip dygnet runt. Dock är jag inte längre rädd för den där känslan som ibland infinner sig, eftersom jag vet att den ingår i…


Vad är minoritetsstress?

Känner du dig någon gång ensam? Jag gör det. Och då har jag ändå familj, vänner och kollegor runt omkring mig i princip dygnet runt. Dock är jag inte längre rädd för den där känslan som ibland infinner sig, eftersom jag vet att den ingår i…


Kraften i positivt tänkande – inte bara en klyscha

Känner du dig någon gång ensam? Jag gör det. Och då har jag ändå familj, vänner och kollegor runt omkring mig i princip dygnet runt. Dock är jag inte längre rädd för den där känslan som ibland infinner sig, eftersom jag vet att den ingår i…


Vill du ha ännu mer kunskap?

Vill du få ännu mer kunskap och inspiration?
Gå en av våra webbkurser på vår utbildningsplattform Lika Olika learning lab.

Lika Olikas nyhetsbrev


Prenumerera på Lika Olikas nyhetsbrev om du vill bredda perspektiven, bli inspirerad, och ta del av aktuell forskning inom psykologi, beteendevetenskap, och sociologi.

Prenumerera här