Ett tjugotal glada föräldrar med ursprung från olika delar av världen samlas i Jeanettes klassrum. Rektor Ingemar och kollegorna Karin och Karin är också på plats.

Solen skiner ännu utanför och många kommer just från arbetet. Från början var det 4-6 anmälda, men vad roligt att fler hittat hit. Det är fler än vad som brukar komma till skolans informationsträffar, säger Ingemar.

Han är glad och positiv, som han varit sedan jag och mina kollegor kom i kontakt med honom och Nya Östra skolan i Eslöv. En varm människa.

Det är även vårdnadshavarna, visar det sig. Vi kör på en timme och jag berättar om potential, sociala beteenden och värdet av att bete sig på ett bra sätt till dem.

Ögonbryn åker upp och ner, ibland tveksamt ibland förvånat. Det är känslor, insikter och gemenskap. 

Vad ska vi göra för att stötta våra barn hemifrån, frågar en mamma? Vi vet att de blir otroligt influerade av sina vänner, och ibland står man helt maktlös. I alla fall är känslan så, säger en mamma. 

Vi pratar och reder ut olika verktyg. Det blir ett bra samtal. Vi tar alla med oss ny klokskap. 

När jag är på väg till Brink hotell från skolan så skiner solen så härligt. jag får lite feeling och sätter mig på en sten för att skriva en krönika och njuta. Då hör jag hur någon ropar mitt namn. Det är en av killarna i sexan som ropar och tackar för en jättebra dag. Du behövs, säger han. Du med, säger jag. Var rädd om dig!

En stund senare hör jag en bil tuta. Men jag förstår inte om det är till mig. Plötsligt svänger en stor svart SUV in framför mig. Det är Karin och Karin från skolan. Eller ”Piff och Puff” som de själva skrattande säger. 

Ska du ha skjuts, frågar de. Jag tackar för vänligheten och vi får några goda skratt. Sedan säger vi att vi ska hålla kontakten framöver.

Vilken fin kväll och dag. Tack HSB Skåne för att ni förverkligade arbetet på skolan som Lika Olika-fadder. 

Kram