Oj, vilken fin kväll på Tegera Arena med ett hundratal vårdnadshavare. Så väldigt roligt att många valde att komma och coachas i empati och tolerans.

För det handlar ju om att stötta allas våra barn att få till sig den kunskap som de behöver. Att tillgodogöra sig kunskapskraven så att de får verktygen för framtiden.

Och då måste alla som går bredvid dem i deras klasser och skolor bete sig väl och vara inkluderande. 

Även om jag är trött så slår adrenalinet på när jag kliver på scenen. Jag vill ge och ge och berika när jag får denna fina chans.

Rektorerna Johan, Sammilsdalsskolan (F-9) och Erik, Åkerö skola (F-) är på plats. Så även kuratorerna Anki och Kristin. Det är ett så väldigt bra gäng, så sammansvetsade, det känns verkligen så. Det bådar gott inför sammanslagningen hösten 2020. 

Linda från Leksands Sparbank, kvällens sponsorer där Lika Olika-satsningen ingår i ”Insatser för bygden”,  berättar om bankens lokala engagemang och varför de satsar på Lika Olika till 6 skolor i Rättvik och Leksand. Sedan kör vi igång. 

Och vilken kväll! Vi skrattar och gråter en skvätt. En bebis är med och livar upp kvällen också. Direkt efter jag avslutat så får jag rusa iväg tillsammans med Linda för att hinna med det sista tåget hem till Stockholm. 

Efter tre dagar på resande fot, 11 timmar på scenen, 2 städer, 4 skolor, 1600 nya coachade barn, ungdomar och vuxna – nu är det over and out.

Klockan är sju på kvällen och om 4 timmar är jag hemma i sängen, om allt går som jag hoppas. Jag är så glad och tacksam över dessa dagar i Rättvik och Leksand.

Alla möten, alla underbar människor och all positiv energi. Ohoj, det kan vi leva på länge. 

Kram