Det är svårt att få vårdnadshavare att komma till skolan. För att locka så många föräldrar som möjligt att lyssna på min Lika Olika-föreläsning har rektorerna varit så engagerade att de tillsammans med de drivna och positiva musiklärarna ordnat en Lika Olika– konsert samtidigt. Och lagt föräldramötet därefter. Smart!

Ikväll 17-18 kör de yngre årskurserna sin konsert som lyfter sång och musik som lyfter allas lika värde. Jag är så stolt så jag kan spricka när jag hör om detta. Och 18-19 är det min tur. 19-20 är det föräldramöte.

Musiken är helt underbar. Körledaren och musikläraren, Gunilla, tror jag hon heter, tillsammans med övriga musiklärare (skolan erbjuder musikprofil) är superladdade och eleverna sjunger för hjärta och själ. Den sista sången, This is me från filmen The Greatest Showman, är absolut magisk. Det är ju det Lika Olika står för. Att man ska få vara den man är.

Och vet ni vad, 168 vårdnadshavare väljer att stanna kvar och lyssna. Det är rekordmånga. Andreas, Åsa och Jon, rektorerna och lärarna som många av dem närvarar är alla så överraskat glada. Jag med. Till och med fler föräldrar tillkom efter konserten. Jag som tänkte, att kanske det blir ett 30-tal. Hurra!

Det blir en fin timme tillsammans. Tack till alla ni som kom. Och tack till alla på skolan för att ni ordnade detta så otroligt bra.

På väg ut träffar jag Mattias (vän och biträdande rektor från Ronnaskolan och innan på vår samarbetsskola Hölöskolan). Han har kommit för att gratulera och ge en kram.

Kram