Vi på Lika Olika tar också lite semester nu i några veckor, och vill passa på att dela med oss av några tips på vad vi rekommenderar för lata dagar.


Mary Juuselas tips:

Titta på filmen Fatherhood!
Den finns på Netflix och är en fin feelgood-film om föräldraskap, andras förväntningar och att vara ensamstående. Passar såväl regniga, som soliga sommarkvällar.

Läs boken Introvert – den tysta revolutionen av Linus Jonkmann
Denna bok tycker jag är mycket givande och lärorik. Jag djupdyker även i Quiet av Susan Cain, då jag har insett att jag är introvert deluxe.

Spela boule!
Det kostar knappt någonting och går utmärkt med såväl nya bekantskaper, gamla vänner, som med familjen. Jättekul!

Bild: Från Fatherhood
(Mary är Lika Olikas grundare)


Åsa Olssons tips:

Njut av tystnaden.
Det är inte ofta, men ibland finns det tlllfällen då det är helt tyst. Testa att inte sätta på radion eller en podd, utan njut av att tänka ostört för en stund. 

Titta på dokumentärer på SVT Play.
Helt gratis har vi på SVT Play tillgång till dokumentärer med alla möjliga teman – kultur, samhälle, ekonomi, teknik, natur, psykologi – you name it. Det finns få saker som är så tillfredsställande som att slappna av, samtidigt som man lär sig något och får nya perspektiv.

Bild: Från SVT Play
(Åsa är medgrundare till Lika Olika)


Zen Holmgrens tips:

Läs boken Liv efter liv av Kate Atkinson
Den visar hur olika beslut kan ge olika livsbanor, likt filmen Sliding Doors, som jag också vill rekommendera.

Läs boken A Year in the Life of the Yorkshire Shepherdess av Amanda Owen (på engelska)
Jag vill rekommendera denna bok för att den ger ett helt annat perspektiv på modernt familjeliv och hur nytt inte alltid är bättre. 

Bild: Liv efter liv

(Zen jobbar med marknadsstrategi på Lika Olika)


Johanna Seths tips:

Lyssna på radioprogrammet Text och musik med Eric Schüldt.
Finstämt, tankeväckande och perfekt för vilsamma stunder i hängmattan, på soffan, promenaden, tåget eller i bilen. Går att lyssna på alla program i serien i SR:s app. 

Läs boken Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead.
Så lärorik, spännande, fängslande och viktig om sextonåriga Cora som lever som slav på en bomullsplantage i Georgia. Hon flyr tillsammans med en kille som känner till en underjordisk järnväg som kan hjälpa slavar till friheten i norr. Denna roman har hyllats som en historisk roman som äger sällsynt relevans för vår tid. FANTASTISK!

Bild: Eric Schüldt, SR.

(Johanna jobbar med kommunikation på Lika Olika)