Välkommen till Hässleholm, Mary, säger Christin från Snapphanebygdens Sparbank. Jag har lyckats ta mig arla morgon från hemmet, via Bromma, Kristianstad och nu vidare till Hässleholm.

Den härligt bjärta oranga Sparbanksjackan visar mig tydligt vem Christin är, för vi har ännu endast pratat via telefon.

Innan vi ska iväg mot skolan tillsammans med vd:n Jörgen, så hinner jag ta en te på det lokala konditoriet, stavat med c.

Det luktar nybakt saffransbulle och är varmt och skönt. Lite svårt är det att stå emot och endast dricka te.

En timme i lugn och ro för att samla mig får jag innan det är dags att möta upp Christin och Jörgen. Ett snabbt besök till toaletten (vilken fin gammaldags spegel) och sedan är jag på väg igen.

Det är skillnad mellan folk och folk, så beter sig många människor i ledarposition som jag möter.

Jörgen, vd på Snapphanebyggdens Sparbank, är däremot ingen med sådan stil. När vi ska åka vidare mot Bjärnum skola så hoppar han in i baksätet på Christins bil.

Väl på skolan får vi träffa tre av fyra rektorer, med huvudrektor Susanne i spetsen, samt kuratorerna Christer och Maria.

Under två timmar så berättar jag om arbetet som Lika Olika bedriver med grundskolor och gymnasieskolor. Om empatin som minskar och om verktygen finns för att bygga broar mellan olikheter.

Detta är ju helt fantastiskt, att få hjälp som detta, säger Christer, kurator, när jag är avrundar.

Nu får skolan fundera kring om de vill haka på arbetet tillsammans med Sparbanken som fadder. Jag lämnar Bjärnum, skolan och Sparbanken med gott mod och en bra magkänsla.

Nu åker jag hem till Stockholm igen.

Kram