Ikväll får vi vara middagssällskap och njuta av andras matlagning. Åh, det är så länge sedan jag och min man träffade vänner. Jag arbetar så otroligt mycket och när vi har alla fyra barnen varannan vecka så går det i ett.

Men ikväll fick vi världens finaste inbjudan till Emma och Oliver. Och Oliver råkar dessutom vara köksmästare och en riktig gourmetkock. Inte helt fy skam att få äta fredagsmiddag hemma hos dem.

Efter att jag och mannen kommit hem från arbetarna och sagt hej då till min älskade som ska till sin pappa över helgen, knackar vi på med choklad och bubbel i högsta hugg som gåvor åt värdparet.

Emma har jag länt i snart 20 år och ändå är det första gången vi får till att träffas på det här viset. Det är underbart.

Redan när vi kliver in genom dörren känns det i magen att det kommer att bli en väldigt fin kväll. Levande ljus är tända i takkronan och lite här och var, skön musik kommer ur den bärbara högtalaren och bordet är dukat inbjudande och spännande.

Det blir plockmat och vegetariskt! Helt underbart, precis mina favoritsmaker med grönsaker, fisk och andra godsaker. Oliver arbetar som köksmästare på Lidingö och ansvarar för flera restauranger. Att få äta hans mat får det att vattnas i munnen. Och Emmas persikokaka som efterrätt är en high five i sig.

Det blir en väldigt fin och lång kväll. När klockan är midnatt ser jag i kors av trötthet och glädje och vi tackar för oss och går hem. Hjärtat är fyllt av det fina sällskapet och jag känner hur jag har saknat tillfällen som dessa.

Kram