Ikväll har vi middagssällskap med vietnamesisk matlagning. Men det är svårt att vakna till. Ungefär fem timmar håller jag på, att försöka ta mig upp. Från klockan 07.00 för att slutligen lyckas tvinga mig ur den sköna sängen runt 12-tiden på dagen. Oj, vad trött jag blir när jag reser.

Efter att min man och jag städat upp och snyggat till hemmet så beger vi oss iväg mot city. Det är dags för inköpen till kvällens middagsbjudning.

Vi har bestämt oss för att ha en asiatisk middag med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Samt vin och avec. Det är lite storslaget för att vara oss, men ändå väldigt roligt.

Koreanska vårrullar med massor med fräscha tillbehör frukt, grönsaker, kött, fisk, skaldjur (bläckfisk och räkor) och så såser, frön och nötter. Samt koriander. Gud, vad jag älskar koriander.

Det är så bra att mataffärerna börjat med papperspåsar. Vi måste få bort alla plastpåsar som förstör vår planet. Har du tänkt på hur mycket emballage alla våra produkter faktiskt innehåller. Paketeringar på paketeringar, papperskorgen hemma blir alltid överfull. Det är galet. Tack Greta för att du öppnar ögonen!

Full fart blir det att tillaga papayasalladen, vårrullarna och citronerna fyllda med citronsorbet. Klockan sex kommer min mans kompis med fru och det blir en så väldigt fin kväll med dessa nya bekanta som är första gången jag träffar.

Först många timmar senare säger vi hej då.

Kram