Mitt i Klostergårdens område ligger Klostergårdsskolan inbäddad. Elever är ute i det gråmulna vädret och sparkar boll. Det är efter skoltid och jag och Petra ska starta personalutbildningen med Lika Olika.

Hossein, fritidspedagog, välkomnar oss med en varm handskakning. Det är 8-9 månader sedan jag ringde honom första gången för att berätta att, tack vare HSB Skåne som gått in med pengar för att bekosta Lika Olikas toleransutbildningar åt två Skåneskolor, vi gärna ville samverka för att stötta Klostergårdsskolan. Och idag står vi här.

Min kollega Petra, skolansvarig på Lika Olika, har redan varit på skolan för att utföra kartläggningen med intervjuer. De ger varandra en varm kram.

Rektor Marita ler brett och varmt och hälsar oss välkomna. Jag är så glad att vi har fått förtroende att få komma, säger jag.

Skolans byggnader är väl använda och byggda för många år sedan. En fin samlingsplats med betongscen finns på innergården. Runtomkring är skolgård med planer, träd och bostadshus, många ägda av HSB Skåne.

Skolpersonalen är naturligt trötta efter en arbetsdag, och nu så ska de orka två timmar till med mig och Petra.

Men det går ju så bra och blir så lyckat. När vi gått igenom vilka vi är och vad som ska hända under temadagen så får vi fina rop om hur roligt det ska bli imorgon med eleverna. Då känns det kul. Att vi har lyckats inspirera.

Det är särskilt roligt att ha Petra med upp på scen. Och hon gör det väldigt bra.

När alla kollegor gått är det Hossein tillsammans med rektorerna som ordnar alla stolar och utrustning inför nästa dag och elevernas temadag. Det visar på ett fint samarbete mellan skolans olika delar, ledning och operativt.

Nu kör vi!

Kram