Det är med en sådan värme jag kramar om Tove och Linka (Jan) från styrelsen för ÅFB, mina fina vänner och det är ett kärt återseende.

Vi ses på Park Alandia, mitt hotell för natten, för att planera inför stundande två helkvällar tillsammans om två veckor. Då ska jag återigen peppa deras kollegor för Ålands frivilliga brandkårer (ÅFB).

Det blir ett gott samtal över lite lokal äppeldricka samt en hel del planering och strukturering inför mina workshops.

Därefter är det bara att slänga in handduken för idag. Jag känner att jag har gjort mitt. Istället tänker jag nu njuta av den vackra miljön på hotellet. Alla fina inredningsdetaljer. Och så en varm dusch!

Kram

 

 

 

 

an man bli kär vid första ögonkast i en hel bunt med människor? Ja, jag är säker på det. Och jag måste erkänna. Att alla de fantastiska kvinnor och män jag har framför mig under kvällen är nu kärlekar till mig.

De är alla frivilliga inom brandkårerna på Åland. De kommer bland annat från Strandnäs, Lumparland, Saltvik, Lemland och från Mariehamn. Och tillsammans med mig ska de nu öppna sina sinnen och försöka släppa fördomar och förlegade tankar.

Styrelsen för alla brandkårer (Ålands Brand-och Räddningsförbund) har bjudit in mig för att hjälpa till att få rekryteringen av kvinnor att bli bättre. Att våga släppa in fler till den fantastiska gemenskapen som många upplever inom sina kårer.

Och det viktiga och bitvis farliga arbete som de alla bidrar till, på volontärbasis. Helt otroligt. Som nu under januari månad och stormen Alfrida. Allt arbete som alla bidragit till för att få igång Åland igen.

I nära samverkan bland annat med Lika Olikas kund, Ålands Elandelslag, som arbetat dygnet runt i flera veckor för att få till strömtillförseln igen. Vilket teamwork! Vilka hjältar!

Under tre intensiva timmar så tränar, föreläser och inspirera jag var och en av de 70 deltagarna att öppna upp sina sinnen och sitt hjärta för olika människor. Oavsett om de gillar dem eller inte.

För det handlar inte om det. Att bli vän med alla. Det handlar om att klara av att gå ihop och tillsammans bli våra bästa jag. För att förmå göra ännu mer nytta, var och en och tillsammans. Och må bra. Tillsammans.

När kvällen är över är mitt hjärta fyllt av alla skratt, kramar och den fina feedback jag får. Jag är särskilt glad och tacksam till Jan, Tove och de andra i styrelsen som tagit in mig att få bidra.

Kram