Vi hinner precis fram till ingången till Mr Cake vid det lilla stentorget längst upp på Rådmansgatan i Stockholm innan regnet kommer. Det stod i väderprognosen att det skulle regna mellan 10-12, och aldrig har väl regnet varit mer punktlig då dropparna kommer exakt 10.02.

Charlie och jag njuter av 24 timmars-mor-son semester där han är den som bestämmer vad vi ska göra. Och på agendan står det godsaker, godsaker och mer godsaker. Vi går all in.

Vi kommer in i en lokal som påminner om New York, med industrikänsla, trästolar, blågrå inredning och neonljus. Disken är ganska enkel och den stora ”wow”-känslan infinner sig inte riktigt, inte för mig.

Men Charlie är supernöjd.

Inne i bakverkstan pågår full aktivitet. Jag tillåts filma när de förbereder Devils chocolate cake (se hela videon på Vloggen).

Charlie bestämmer sig för att ”en sådan ska jag ha!”

Jag gör som Eddie, jag beställer det som är allra mest känt, en red velvet croissant. Inte för att just den ser allra godast ut, och croissanter är det ju Charlie som älskar. Utan för att vara lite vågad och prova något nytt och ge mig hän.

Vi sitter några timmar och bara njuter av godsakerna, sällskapet och på att titta på kön som ringlar lång. Tänk vilken dröm att få vara tillsammans på detta sätt.

Vad tyckte vi om bakverken?

Det kan du se i Vloggen som finns på min nya Youtube-kanal Mary Juusela.