Det var några veckor sedan jag föreläste om empati, mänsklighet och rätten att få vara sig själv på Sammilsdalsskolan i Leksand. När jag står utanför den lokala pizzerian i Leksand kommer Josefin fram. Visst är det du som är hon som pratade med oss, undrar hon försiktigt. Hennes killkompis ler intill. Jag tror det, säger jag och hoppar ner från höjden och går fram till henne. Det var så bra! Du gav mig riktig styrka och hopp, en bra förebild är du, Mary, säger hon. Att en ung tonåring kommer ihåg vad jag sagt för flera veckor sedan är toppbetyg för mig. Då har det gått in. Tack Josefin Jönsson för att du kom fram.

Du och alla ni andra barn och ungdomar är vår framtid. Och ni är så jäkla BÄST!
Glad helg, var någons förebild!

Hur?
Några tips till helgen:
– Stå för den du är.
– Välj att vara snäll hellre än dum.
– Bjud på ett leende till alla du möter.
– Säg hej!
– Hjälp dem som behöver hjälp.