(In English below)

Det här med snällhet. Att fler inte kastar sig ut och gör snälla saker. Det är ju så förvånansvärt enkelt. Lättillgängligt. Som att gå ut och springa, det är ju bara att sätta igång.

För tre år sedan träffade jag en vd för ett stort bolag. Jag hade precis skilt mig och både jag och min son var rätt så trasiga. Vd:n kände inte oss, men han frågade under vårt möte hur det var att skilja sig och jag svarade ärligt.

Att det var hemskt och att den som led mest var min älskade son. Jag berättade att det enda som gjorde sonen glad var hans Lego. Då lyfte vd:n oväntat upp min son högt i luften så att han skrattade.

När vi gick gav han min son en present. Ett kuvert med skriften ”Endast till Charlie”, stod det på. När vi kom hem fick både jag och min son en chock.

I kuvertet låg 500 kronor för att köpa Lego. Man behöver inte ge pengar för att göra någon glad. Men man kan bry sig. Vd:n brydde sig om en pojke som han inte ens kände.

Hans snällhet gjorde även mig glad och upprättad. Så idag ger jag snällhet tillbaka. Jag har läst på internet att hans företag kämpar. Och som vd måste det vara fruktansvärt tufft.

Så jag tar tid att skriva ett handskrivet kort om att han inte ska ge upp. Jag undertecknar från mig och min son. Det är det snällaste vi kan ge tillbaka. Vår omtanke. Be kind!
.
.
Why is it so hard to be kind? Many more could do kind deeds, if they just dared to.

3 yrs ago, I had a meeting with a high-up CEO. I had just divorced and everyday life was a struggle. My son, 5 yrs old was at the meeting with me.

The CEO asked me, how I was. So I answered honestly, that it was more or less a mess and the one suffering the most was my son. Guess, what he did?

When we left, he gave my son an envelope and said it was only for him. When we came home, Charlie, my son, found out it was 500 SEK! It’s a lot of money. It’s for LEGO, a more said.

The CEO was kind. Kind to a boy he didn’t know.

Now 3 yrs later, I read online the CEO is struggling. So I took time to write a handwritten note saying “don’t give up!”. I signed it with my and my sons name.

Kindness-boomerang!