Efter en hel dag på resande mot med kollegan Johanna är det skönt att dra på sig bikinin och gå ner mot Sudersand strand. Finkornig sandstrand med vit sand och djupa havsdynor. Strandbarer och solstolar gömda en bra bit från strandkanten.

Johanna är modigast. Det blåser ordentligt och hon och jag har sagt att vi ska bada. Jag tänker att det måste vara riktigt kallt så jag tvekar. Nej, men jag har sagt att jag ska bada, så då ska jag det, säger Johanna bestämt. 

Hon går rakt ner i vattnet och sedan dyker hon ner. Och konstigt nog så hör jag inget skrik eller ser att hon skyndar sig upp. Istället ler hon och vinkar till mig att jag ska komma. Men jag törs inte. Så efter en stund kommer hon upp och säger, det är mycket varmare än man kan tro. 

Då vågar jag mig ner. Och ja, det är konstigt varmt. Riktigt skönt. Tydligen har det något med blåsten att göra och hur riktningen går in mot land, berättar kollegan Åsas man senare vid huset. Han och dottern är med under årets resa. Det blir en skön varm dusch och sedan tidig sänggående. Imorgon är det första dagen i Almedalen. 

Kram