Högskolan i Kristianstad. 130 ekonomistudenter framför mig. Ryggsäckar med studieböcker, prat om tentor, förväntningar, rädslor, prestationsångest och framtiden som hägrar.

Det är en speciell känsla, att få komma och utbilda universitetsstudenter i sociala kunskaper. Det var ett år senast, nästan på dagen.

Det generiska blir allt mer populärt berättar programområdesansvariga Anne-Marie Jonstoft som bjudit in mig. Alla har ögonen riktade mot oss, i denna kunskapens högborg.

Anne-Marie berättar åt dem att ”Mary har två akademiska utbildningar, bland annat en master från Handelshögskolan i Stockholm, hon har arbetat med biståndsarbete internationellt i 11 år bla för UD och har grundat Lika Olika och sedan 2015 per dagens datum coachat 43,500 individer i sociala kunskaper.

Hon fortsätter; 2018 blev hon tvåa i Årets stjärnföretagare i Sverige. Men, det Mary vill presenteras som är en medmänniska. Det är hennes största bedrift.” 

Och det är sant. Det är det jag efterlämnar, hoppas jag, till studenterna.

Att vara en klok medmänniska genom att bete sig inkluderande, tolerant och nyfiket under grupparbeten, föreläsningar och under slötis. Utan det kittet, gemenskapen och bemötandet, är ni i underläge, såväl individuellt som i grupp. 

Tillväxt är ingen enmansshow!

Kram