Stämningen är på topp på Scandic hotell Ariadne vid Värtahamnen. Länsförsäkringar och deras avdelning Kund-och Kanslstöd har den första i en serie av aktiviteter för att fortsätta stärka den interna kulturen.

Jag är inbjuden som första del i dessa aktiviteter med min Lika Olika-föreläsning.

Det är en sådan stor ära och jag är tänd och redo.

Ursula Jarl, HR-chef, och jag känner varandra sedan tidigare uppdrag och hon har introducerat mig för Susanne, chef för Kund-och Kanalstöd. 

Ni vet när man känner att man kliver in i ett rum, ett sammanhang, med mycket bra vibrationer. Så är det denna gång. 

Jag tas emot med öppna armar och förväntningarna trissas upp när Susanne säger att jag sa störa och beröra. Föreläsningen blir uppskattad och deltagarna gråter och skrattar. 

En av dem som kommer fram efteråt, märkbart berörd då han inte kan sluta gråta är Niklas Huss, Innovationschef. Vi får ett fint samtal och bestämmer att vi ska slå våra påsar ihop inför Almedalen, vilket känns väldigt bra. 

Även Olle, som är inkopplad med Bredäng IK, ber mig att återkoppla hur Lika Olika arbetar med föreningar. Jag blir så glad. För på detta vis kan vi nå ut till ännu fler. 

Roligt är även att jag ser två bekanta ansikten. Men jag har svårt att placera dem. Magnus kommer dock fram till mig och frågar under workshopen; 

Mary, arbetade du på SVT tidigare?

Ja, det gjorde jag! svarar jag.

Det visar sig vara samme Magnus som utbildade mig i databasen Polopoly. Sedan kommer Louise, eller Lolo, som säger att hon är från Bålsta. Jag minns hennes ansikte så väl, även om vi inte har haft med varandra att göra. 

Men kanske var du en av dem som sa hej, någon gång när andra valde att inte göra det, sa jag. 

Innan jag går får jag veta att det sitter en mamma till ett barn på Mörbyskolan i Danderyd där jag och teamet utbildat. 

Nu har jag hört dig två gånger, Mary. Och det är så bra, säger hon.

Jag lämnade detta underbara gäng med glädje i hjärtat och vetskapen om att jag stört och berört. 

Kram