Wow! Riktiga lokstallar, utbrister jag tidig onsdagsmorgon i Katrineholm. Jag står utanför ungkulturhuset Perrongen och bara ler. 

När jag kliver in genom entrén blir jag hänförd. Någon med riktigt bra stil och smak har inrett. Tydligen är det uppskattade och lokala Sofia Mokkasin, som är en känd inredare.

Om jag ändå hade fått vara på en fritidsgård som denna när jag växte upp i Bålsta, istället för ingen plats alls alternativt ”Hörnan” som var en inpyrd, mörk lokal som gjort sitt.

Färger, glada och olika, överallt. Och tavlor, soffor, rysch och plysch och smarta och kloka ord och meningar.

Och så fina Charlotta som föreståndarinna, eller kanske det heter fritidsgårdschef. Hon är lika färggrann och ljuvlig som allt annat. Tillsammans med sina kollegor utgör de ett tryggt team åt ungdomarna i Katrineholm.

Jag är lycklig över att få tillbringa dagen på plats tillsammans med Ica Maxi i Katrineholm och Emil Anna Remröd (ägare) och som är Lika Olika-faddrar åt alla föreningar i staden. Alltså, sponsrar att alla får toleransutbildas av oss i självledarskap, civilkurage, respekt, konsekvenstänk med mera.

Kram