Klockan är säkert endast omkring 05.00 på morgonen, men jag vaknar av mig självt Jag är ovanligt lugn och känner mig positiv inför dagens pirriga utmaning. Jag ska ge mina föreläsningar åt högstadieelever – inget ovanligt i det – men idag är det på engelska.

Det gör mig pirrig.

Matsalen på Internationella Engelska skolan i Falun är dagens scen. Det samlas på med massor med högstadieelever. Rektor Magdalena Iljans hörde talas om arbetet som sker i Rättvik och Leksand via svt-inslag och artiklar och bjöd in mig också.

 

Det är fint att se hur berörda eleverna blir. Några sitter och kramas medan jag berättar om utanförskap, fientlighet, rasism och empati.

Under pausen får jag chans att ta bild med Ms Ekström och hennes elever.

Det är roligt att se hur duktiga eleverna är på att våra tvåspråkiga. Och jag är nästan lite avundsjuk hur bra engelska de alla kommer att få, eller säkert redan har. Vilken fördel!